images/fade/40jaar.jpg

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 

Mensen met AMD-processors, hoofdzakelijk oudere modellen, klagen erover dat de Microsoft-patches naar aanleiding van Meltdown en Spectre ervoor zorgen dat hun systemen niet meer starten. Ook een Windows-herinstallatie lijkt geen effect te hebben.

In verschillende threads op het Microsoft-forum schrijven getroffen gebruikers dat hun systemen niet meer starten na het installeren van de patches en dat alleen het Windows-logo bij het opstarten in beeld komt. Vervolgens zouden de systemen niet verder booten. De berichten lijken afkomstig van gebruikers met oudere AMD-processors, zoals Athlon, Sempron en Opteron.

Uit de berichten is verder op te maken dat gebruikers ook na een herinstallatie van bijvoorbeeld Windows 7 of 10 hun systemen niet aan de praat krijgen. In een Reddit-thread zegt een van de getroffen gebruikers dat het uitvoeren van een aantal commando's via het 'Repair your computer'-menu een oplossing bood door het betreffende updatepakket te verwijderen.

Microsoft bracht de patches uit naar aanleiding van de onthulling van details over de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden vorige week. Daarvan treft Meltdown alleen Intel-cpu's, maar heeft Spectre ook gevolgen voor processors van AMD. De update in kwestie betreft KB4056892.

Het hcc Windows team zit 20 januari in Huizen om getroffen gebruikers te ondersteunen.

Het helpdeskteam van hcc heeft diepgaande kennis van de software op zowel technisch als functioneel vlak. Zij helpen u snel verder op weg.

Onze helpdesk biedt zaterdag ondersteuning, in het buurtcentrum holleblok 2 te Huizen. Voor het verlenen van de benodigde ondersteuning op afstand maken wij onder andere gebruik van TeamViewer. Hiermee kunnen wij direct meekijken in uw omgeving terwijl u uitlegt wat uw vraag of probleem is. Dan hoeft u alleen de inloggegevens mee te nemen en hoeft u niet de computerkast mee te nemen (als systeem nog wel online komt).