images/fade/40jaar.jpg

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Microsoft heeft de algemene ondersteuning voor Windows 7 al beëindigd en 8.1 is onlangs gevolgd. Inmiddels is de stekker uit de gratis upgrade-optie naar Windows 10. Eerder zou dit aanbod al op 31 december 2017 verlopen.

De vorige en eervorige Windows-versies genieten nog wel de zogeheten verlengde ondersteuning van Microsoft. Daarbij krijgen Windows 8.1 en 7 nog wel updates voor security-kwesties. Voor 8.1 loopt dit tot 10 januari 2023, en voor 7 tot 14 januari 2020. Het nooit breed in gebruik genomen Windows 8 is zelf vervangen door het flink verbeterde 8.1, dat echter ook niet groot is aangeslagen.

Zijdelings upgradepad

Windows 10 is gedurende een jaar na de introductie als gratis upgrade aangeboden en ook wel pro-actief aangedragen door Microsoft. Deze gratis upgrademogelijkheid gold voor computers die Windows 7 of 8.1 draaiden. Na het officiële einde van dat eerste jaar bleek er nog een 'zijdeur' te zijn om alsnog gratis te upgraden.

Deze optie is voor mensen die de toegankelijkheidsfuncties van Windows gebruiken, om bijvoorbeeld ondanks slechtziendheid toch computers te kunnen gebruiken. Voor dit zijdelingse upgradepad gold eerst een deadline van 31 december 2017, maar die is stilletjes verlengd. De verlenging loopt morgen (16 januari 2018) af, meldt PC World dat gebruikers van Windows 8.1 aanraadt om over te stappen.

BRON AG