images/fade/hcc40.png

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
image

Microsoft begint uitrol Windows 10 May 2019 Update eind mei

 

Microsoft begint eind mei de uitrol van de Windows 10 May 2019 Update, de eerste grote feature-update die het besturingssysteem dit jaar ontvangt. Windows 10 ontvangt twee keer per jaar een feature-update die allerlei nieuwe features, waaronder op veiligheidsgebied, aan het besturingssysteem toevoegt.

Voor eigenaren van Windows 10 Pro, Enterprise en Education introduceert deze update een wegwerp-sandbox. De Windows Sandbox is een geïsoleerde, tijdelijke desktopomgeving voor het uitvoeren van onbetrouwbare software, zonder dat dit een blijvend effect op de computer heeft, zo laat Microsoft weten. Verder wordt het voor alle versies mogelijk om de eerste keer via sms in te loggen, zodat gebruikers geen wachtwoord meer hoeven te kiezen.

Zodra gebruikers voor de eerste keer op een Windows 10-installatie willen inloggen kan dit via een Microsoftaccount waar een telefoonnummer aan is gekoppeld. Hiervoor kan de gebruiker dan een sms-code aanvragen. Wanneer erop de Windows 10-installatie is ingelogd kan vervolgens biometrisch inloggen via Windows Hello (gezichtsherkenning of vingerafdruk) of een pincode worden ingesteld. Via deze inlogmethodes kan er volgende keren toegang tot het systeem worden verkregen. Zodoende hoeft de gebruiker nergens meer een wachtwoord te gebruiken.

In de May 2019 Update is het Windows Defender Security Center omgedoopt naar Security Center. Daarnaast bevat het verschillende nieuwe features, waaronder "Tamper Protection". Dit is een onderdeel van Windows Defender Antivirus. Wanneer ingeschakeld biedt het aanvullende bescherming tegen aanpassingen aan belangrijke beveiligingsinstellingen. Via een aparte pagina van het Security Center zijn straks alle verdachte gebeurtenissen in één overzicht te zien.

Controle

Microsoft heeft ook aangekondigd dat Windows 10-gebruikers straks meer controle over de installatie van feature-updates krijgen. Die kunnen straks eenvoudiger worden geweigerd. Wanneer een Windows 10-versie het einde van de ondersteuningsperiode nadert zal de feature-update alsnog automatisch worden geinstalleerd. Microsoft ondersteunt Windows 10-versies slechts een bepaalde tijd. Daarna zijn gebruikers verplicht om naar een recentere feature-update te upgraden, anders zullen ze geen beveiligingsupdates meer ontvangen.

De Windows 10 May 2019 Update verschijnt volgende week voor testers die aan de Release Preview Ring deelnemen. Voor commerciële klanten zal de update eind mei verschijnen. Deze gebruikers moeten dan wel handmatig naar updates zoeken. Tevens zullen Windows 10-gebruikers de May 2019 Update ontvangen als hun huidige Windows 10-versie het einde van de supportperiode nadert.

 

Zodra de nieuwe versie beschikbaar is gaan we u in een LIVESTREAM bijpraten. Hou deze site dus in de gaten.