images/fade/hcc40.png

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

De eerste grote Windows 10-update van 2019

De Windows Update van 10 mei 2019 wordt de eerste grote update voor het voortdurend evoluerende Windows 10- besturingssysteem van Microsoft dit jaar.

Ook bekend als Windows 10 versie 1903 of 19H1, is de Windows 10 mei 2019-update nog een ander onderdeel van Microsoft's plan om grote gratis tentpole-updates uit te brengen die nieuwe functies, tools en apps naar Windows 10 brengen.

Deze update zal in de voetsporen treden van de update van Windows 10 oktober 2018 en de update van april 2018 . Deze brachten allebei een aantal nieuwe functies (en bugs) naar Windows 10 - zelfs als de meest recente daarvan moeite heeft gebruikers te overtuigen om bij te werken . Deze updates, samen met anderen, zijn niet vreemd aan controverses. Toch heeft Windows 10 met behulp van dergelijke updates 800 miljoen gebruikers bereikt .

En de update van Windows 10 mei 2019 begint er behoorlijk vrij uit te zien als de upgrade. Er komen niet alleen veel nieuwe functies bij, zoals een systeembrede lichtmodus en de mogelijkheid om updates te pauzeren, maar we hebben geruchten gehad dat de nieuwe Windows 10-build native Xbox One-games zou moeten kunnen spelen .

Het huidige plan is om de nieuwe update eind mei uit te rollen, zoals de naam al doet vermoeden, en een aantal van de problemen te vermijden die eerdere updates teisterden. De Update van april 2018 is nu berucht vanwege het feit dat deze de startdatum van april, net als de Update van oktober 2018, mist, dus houden we niet op.

Met de lancering van de Windows 10 mei 2019 Update nadert, is Microsoft begonnen met het vrijgeven van vroege versies van Windows Insiders - die klanten zijn die zich hebben aangemeld om de nieuwste versie van Windows 10 uit te proberen.

Daarom hebben we een goed idee van wat voor soort nieuwe functies er komen met de Windows Update van 10 mei 2019. Lees daarom verder om al het laatste nieuws, geruchten, functies en de releasedatum te weten te komen over de Windows 10 mei 2019-update.

Kom ter zake

  • Wat is het? De volgende grote update voor Windows 10
  • Wanneer is het uit? De Windows 10 mei 2019-update zou in mei moeten verschijnen
  • Hoeveel kost het? Net als bij eerdere grote Windows 10-updates, is het gratis

Windows 10 mei 2019 Datum update-release

We hebben geen officiële releasedatum voor de Windows 10 mei 2019-update, maar als we de naam noemen, kunnen we een goede inschatting maken.

Het is dus zeer waarschijnlijk dat het op enig moment in mei 2019 klaar zal zijn om te downloaden. We zullen echter niet zeggen dat dit een volledige zekerheid is.

Dat komt omdat de update van april 2018 van vorig jaar pas net in april is uitgebracht. Na een paar vertragingen, kwam het op 30 april naar voren, wat het een beetje fijn maakt.

Ondertussen was de Update van oktober 2018 zelfs nog laat en bracht hij uiteindelijk uit op 13 november - en dat is de tijden dat de uitrol van de update was onderbroken terwijl Microsoft talloze problemen met de update van Windows 10 oktober 2018 had opgelost .

Bij elke belangrijke update van een besturingssysteem kunnen vertragingen en problemen optreden, waardoor de releasedatum van mei 2019 niet wordt gegarandeerd.

Maar aangezien Microsoft het de titel Update voor mei 2019 heeft gegeven, kan dit betekenen dat het er eindelijk zeker van is dat het de update in die maand vrijgeeft, omdat het niet de schande wil hebben dat een Windows 10-update met een verouderde naam opnieuw wordt vrijgegeven .

Windows 10 mei 2019 Naam van update

Eerder gekend als de 'Windows 10 April 2019 Update', heeft Microsoft dat onlangs herzien tot 'Mei 2019' en officieel wordt het 'Windows 10 versie 1903' of de codenaam Windows 19H1 genoemd.

De codenaam 19H1 gaf ons een idee van de releasedatum en de mogelijke naam, omdat deze suggereert dat de update in de eerste helft van 2019 zal worden uitgebracht.

Er waren geruchten dat Microsoft 'April 2019 Update' zou kiezen als de naam, in navolging op de Update van april 2018 vorig jaar.

Opnieuw een recent gerucht, maar bevestigt de naam van de update als de update van Windows 10 april 2019, als een verwijzing naar de update van april 2019 werd gespot in de Windows Powershell-tool toen de opdracht Get-VMHostSupportedVersion werd uitgevoerd.

Deze referentie, die werd gevonden door Twitter-gebruiker Tero Alhonen , was tot nu toe het sterkste bewijs dat het de Windows Update van 10 april 2019 zou worden genoemd.

Microsoft liep blijkbaar een beetje achter op schema en de definitieve naam bleek de 'Windows 10 mei 2019-update' te zijn.

Op dit moment lijkt het erop dat Microsoft vasthoudt aan die naam, en de releasedatum van mei ziet er goed uit - dus er is niet veel kans dat het wordt uitgesteld tot later in het jaar.

Windows 10 mei 2019 Update bevestigde functies

Omdat een vroege versie van Windows 10 mei 2019-update beschikbaar is voor Windows Insiders (zoals wij zelf), hebben we een goed idee van enkele nieuwe functies die met deze update naar Windows 10 gaan.

Zoals altijd bij eerdere versies van deze Windows 10-updates, bevat deze lijst niet elke nieuwe functie, maar we zullen deze bijwerken wanneer belangrijke nieuwe functies worden aangekondigd.

Houd er ook rekening mee dat sommige van deze functies om verschillende redenen uit de definitieve versie van de Windows Update van 10 mei 2019 kunnen worden verwijderd.

Een nieuw lichtthema


De Windows 10 mei 2019-update brengt een nieuw Light-bureaubladthema, dat een mooi contrast vormt met het thema Dark dat we bij Windows 10 kennen.

Het maakt niet alleen de taakbalk en het Start-menu lichter, maar er zijn ook nieuwe pictogrammen gemaakt die beter bij het nieuwe thema Light passen.

Het beste van alles is dat je delen van het thema Licht en Donker kunt mixen en matchen om een ​​look te krijgen die het beste bij je smaak past.

Een beter startmenu

Microsoft is doorgegaan met het tweaken van het Start Menu, en de wijzigingen die het heeft aangebracht in Windows 10 mei 2019 zijn zeker welkom

 

Allereerst is het Start-menu bij het eerste gebruik van de update veel minder rommelig, met tegels en snelkoppelingen voor vooraf geïnstalleerde apps die niet zoveel ruimte in beslag nemen.

 

Er zijn echter nog steeds een aantal apps en games die vooraf zijn geïnstalleerd, en er zijn er waarschijnlijk ook die u niet wilt gebruiken. Met de Windows 10 mei 2019-update kunt u nu meer voorgeïnstalleerde apps verwijderen die u gewend was.

 

Een andere opmerkelijke verandering is de omschakeling van het menu Start naar een eigen specifiek proces - StartMenuExperienceHost.exe in plaats van dat het wordt gehost door ShellExperienceHost.exe.

Dat klinkt misschien als een complexe verandering onder de motorkap, maar de enige merkbare vertakking voor de gebruiker zal zijn dat het menu Start soepeler wordt uitgevoerd en wordt beschermd tegen mogelijke problemen die kunnen worden veroorzaakt door andere delen van het besturingssysteem.

Het eindresultaat is een betrouwbaarder Start-menu, volgens Microsoft, en een meer responsieve ook, omdat Start zichzelf niet langer opschort, dus dat zorgt voor een iets snellere opstarttijd.

 

In de Windows Update van 10 mei 2019 wordt Cortana gescheiden van het zoekvak op de taakbalk.

Naast het splitsen van de zoekopdracht en Cortana op de taakbalk, zijn de instellingen voor deze twee ook opgesplitst in Windows 10, samen met groepsbeleid.

Dus nu wanneer u op zoeken klikt, krijgt u een eenvoudige zoekfunctie voor het besturingssysteem. En als je Cortana wilt oproepen, moet je haar aparte pictogram gebruiken.

U kunt nu updates pauzeren

 

Met de Windows 10 mei 2019-update kunnen mensen die Windows 10 Home Edition gebruiken, Windows-updates een bepaald aantal dagen onderbreken.

Dit is een erg handige functie die u een beetje ademruimte biedt wanneer een update wordt uitgebracht. Het geeft u de tijd om uit te checken om ervoor te zorgen dat de update correct werkt en als er problemen zijn, kunt u de update pauzeren totdat ze zijn opgelost.

 

In een perfecte wereld zou een nieuwe Windows-update zonder problemen arriveren, maar zoals we in het verleden hebben gezien, gebeurt dat zelden. Deze functie is beschikbaar voor Enterprise en professionele Windows 10-gebruikers, dus het is goed om te zien dat deze ook naar de startversie komt.

Gereserveerde ruimte voor updates

Een van de meer controversiële functies die de Windows 10 mei 2019-update met zich meebrengt, is dat deze nu 7 GB ruimte op uw harde schijf reserveert, die zal worden gebruikt voor het opslaan van tijdelijke bestanden.

Hoewel sommige mensen het misschien niet leuk vinden als Windows 10 zichzelf helpt om nog meer opslagruimte op uw harde schijf te gebruiken, is het de bedoeling dat dit het downloaden van Windows 10-updates in de toekomst eenvoudiger zal maken en zal voorkomen dat mensen een foutmelding krijgen wanneer een update niet kan worden geïnstalleerd. gebrek aan ruimte.

Met Windows Sandbox kunt u experimenteren

 

Als u Windows 10 Professional gebruikt, kan de nieuwe Windows Sandbox-tool van belang zijn. Hiermee kunt u eenvoudig een gevirtualiseerde versie van Windows 10 in een venster uitvoeren, zodat u software kunt uitvoeren en instellingen en code kunt testen zonder dat dit van invloed is op uw hoofdinstallatie van Windows 10.

Dit is slechts een voorproefje van de nieuwe functies die naar Windows 10 komen met de Update van mei 2019. We blijven deze lijst bijwerken als we meer ontdekke

Nuttige foutmeldingen

Het Blue Screen of Death is op dit moment berucht, en verschijnt wanneer Windows een kritieke fout tegenkomt, maar ze zijn nooit erg nuttig geweest voor gemiddelde gebruikers. Maar het lijkt erop dat dit kan veranderen met de Windows 10 mei 2019-update.

 

Microsoft is eindelijk bezig met het wijzigen van foutmeldingen om meer behulpzaam te zijn - zij zullen u nu vertellen hoe u de problemen kunt oplossen. Het foutbericht wordt weergegeven wanneer een probleem wordt aangetroffen en gebruikers moeten de opties zien om te proberen het probleem op te lossen. De foutmeldingen bevatten ook een link naar een kennisbank, in plaats van gebruikers te dwingen voor antwoorden op Google te vertrouwen.