images/fade/hcc40.png
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor Microsoft zou deze verandering grote voordelen hebben, omdat dan een belangrijk deel van de ontwikkeling van het besturingssysteem buiten de deur plaatsvindt.

"Het beste bewijs [voor deze strategie, red] is dat Microsoft al de Edge-browser heeft ge'port' zodat deze onder Linux kan draaien."

Wanneer de prijs van een pc onder de 400 euro zou zakken is het voor de OEM's niet interessant meer om er Windows op te zetten vanwege de vereiste hoge afdracht aan Microsoft.
Microsoft verdient nu het meest aan de Azure-clouddiensten. Windows is slechts een bijproduct, waarbij de pc-markt ook nog eens steeds verder inzakt.
Er komt een punt waarop geen winst meer te behalen valt met het desktopbesturingssysteem.
Het ligt dus voor de hand dat Microsoft zijn investeringen vooral in de verdere ontwikkeling van Azure zal willen steken.

Windows business software op Linux

Nu is er Proton, een emulatielaag die het mogelijk maakt Windows-games te gebruiken op Linux. "Games zijn de meest veeleisende stresstest voor een Windows emulatielaag, veel meer dan zakelijke toepassingen. We zijn mogelijk al op een punt dat Proton-achtige technologie ver genoeg is om Windows business software op Linux te draaien. Als dat niet zo is, komt dat moment binnenkort."

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/wsl/install-win10 Van Windows naar LInux!

https://docs.docker.com/docker-for-windows/install/ Virtuele linux omgeving op uw Windows PC.

Bij de hcc komen binnenkort trainingen wel tegen betaling om u met deze nieuwe mogelijkheden bekend te maken.
We houden u op de hoogte.

TechPod #49 – Waar gaat het heen met de tablet?

 

 

 

 

.