images/fade/hcc40.png
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Snel uitzetten van Windows

https://www.youtube.com/shorts/SRTlTOZwtUc

Microsoft lost printerprobleem op, updaten naar Windows 11 22H2 is eindelijk mogelijk

12 reacties

Het lijkt er eindelijk op dat Microsoft erin is geslaagd de grote printerproblemen op te lossen, waardoor het vrijwel onmogelijk was te upgraden naar Windows 11 22H2. Ten minste, als er geen nieuwe bij komen. In een ge├╝pdatete tijdlijn geeft het bedrijf aan dat "elke printer die nog steeds last heeft van dit probleem, nu automatisch zou moeten worden opgelost tijdens de upgrade naar Windows 11, versie 22H2.

Dat er problemen zijn met printers in Windows 11 is al een tijdje bekend. In maart bleek een Windows-update de oorzaak te zijn voor een bluescreen, door een opdracht te versturen naar een printer. Eind september bleken gebruikers hun netwerkprinters niet meer terug te kunnen vinden na een update naar versie 22H2. Uiteindelijk bevestigde Microsoft dat printers de update naar Windows 11 versie 22H2 kunnen blokkeren. Daarnaast was er de PrintNightmare. Deze bug beïnvloedt de Print Spooler, een service die verantwoordelijk is voor het beheer van printers en afdrukservers.

Bron: Microsoft

Android-telefoons krijgen twee exclusieve functies voor Windows 11-pc's

Android-smartphones kunnen gebruik maken van nieuwe exclusieve functies voor Windows 11. Ze kunnen geluid streamen op pc's en je kan nu verder browsen op je pc met de pagina die je eerst bekeek met je telefoon. Dit zijn de nieuwe functies van Windows 11 Telefoonkoppeling.

Telefoonkoppeling

Met het verdwijnen van Windows Phone-telefoons ging Microsoft integraties voor Android-telefoons aanbieden in zijn Windows-besturingssysteem. Een ervan is de Telefoonkoppeling-app voor Windows die als een brug dient tussen je telefoon en pc. De afgelopen jaren zagen we al dat Samsung-telefoons regelmatig exclusieve functies kregen voor Telefoonkoppeling en nu zijn er twee nieuwe,

Als eerste zal je vanaf je telefoon geluid kunnen streamen op je Windows-pc. Als die bijvoorbeeld beschikt over een paar stevige speakers kan je zo voortaan wat leuke beats laten weerklinken. De functie doet wat denken aan Spotify Connect bijvoorbeeld, de app stop op je telefoon als je de stream via de web of spottify app op de pc start, de functie casten werk ook.

Ook naar Homeassistant en slimme speakers kan zo worden gestreamd.

Android Internet en pc's

Verder is er ook een welkome integratie van Android Internet. De webpagina's die je het laatste hebt gebruikt op je telefoon, kan je meteen op je pc hervatten. Daarvoor tik je in de taakbalk van Windows het icoontje van Telefoonkoppeling en vervolgens kies je de webpagina die je wil openen.

 

Eerder was al een rechtstreekse integratie  met Chrome plugins  Deze functies moeten ervoor zorgen dat meer telfoon-gebruikers de browser gaan gebruiken. Uiteraard kiezen veel mensen een Android-browser waarbij de geschiedenis en bladwijzers ook op desktop te bekijken zijn.

De streamfunctie is zichtbaar voor een deel van de gebruikers van Telefoonkoppeling, maar de verwachting is wel dat de functie in de komende tijd breed wordt uitgerold. Op 1 april van dit jaar raakte nog bekend dat Telefoonkoppeling de nieuwe naam werd voor Mijn Telefoon en dat was zeker geen grap. Gebruik jij telefoonkoppeling? Vertel erover in het forum.