images/fade/hcc40.png
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Auto’s worden slimmer en veiliger, bedrijven beheren hun voorraden efficiënter en online medicijnendoosjes geven een signaal als een gebruiker zijn pillen vergeet. De fysieke wereld wordt in hoog tempo verbonden: dat is het Internet of Things. HCC investeert in de technologie en netwerken die zorgen dat al die verbonden apparaten snel en betrouwbaar informatie kunnen versturen.

Het Internet of Things (IoT) biedt een oneindige hoeveelheid nieuwe mogelijkheden. Door objecten met elkaar te verbinden, krijgen we inzichten die we nooit eerder hadden. Zodat we de exacte locatie weten van een koffer op Schiphol of van een gestolen fiets. Systemen kunnen op basis van deze waardevolle informatie automatisch in actie komen. Denk hierbij aan een hartslagmeter die laat weten of er onregelmatigheden zijn, een vuilniscontainer die aangeeft dat hij bijna vol zit, of kantoorruimtes waar de verwarming en het licht vanzelf uitschakelen als er geen mensen meer aanwezig zijn. Zo krijgt IoT betekenis.

Dagelijks komen er nu al duizenden apparaten en objecten online, die kunnen communiceren en hun data delen. Dat is pas het begin en dat is goed nieuws. Het IoT helpt mensen efficiënter omspringen met grondstoffen. En bijvoorbeeld medewerkers alleen in te zetten als dat ook nodig is.

HCC Domotica-IOT is de verbindende factor tussen deze slimme, pratende apparaten en de oplossingen die zij mensen bieden. Met onze snelle en betrouwbare netwerken zorgen we dat machines en objecten digitaal verbonden zijn. Aan de basis van veel IoT-innovaties staat ons LoRaWAN-netwerk. In 2016 introduceerde wij deze zuinige en efficiënte technologie. Hiermee had Nederland als eerste land ter wereld een landelijk dekkend LoRa-netwerk.

Van start met IoT, van sensor tot inzicht

De toepassingen van IoT zijn van grote betekenis, voor organisaties en voor de maatschappij als geheel. Deze kansen ontdekken, kan complex zijn.

Meer weten?

Wordt lid van https://domotica-iot.hcc.nl/

IoT Security: Its importance and how to improve it | ALSO