Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Binnen de interesse groep zijn vrijwilligers druk bezig met Docker, Azure en de nieuwe Office 2019. Ook de nieuwe Windows versie die voor November gepland staat wordt al druk mee geëxperimenteerd. Ook u kunt insider worden of bent dat wellicht al.

De tools die beschikbaar zijn voor Windows zijn enorm en het gebruik hiervan wordt gedemostreerd tijdens onze lezing hierover.

We hebben als Windows ig nu een plek gekregen bij de regio Almere waar vanuit wij nu opereren en proberen om landelijk hier invulling aan te geven, wat tot op heden nog niet gelukt is vanwege tijdgebrek en activelingen die het leuk vinden om in andere regio's te opereren.

We zoeken leiders die een team van presentatoren in het land kunnen ondersteunen. En dit natuurlijk leuk vinden om te doen in hun vrije tijd.

De programma's onder Windows gaan veranderen, je koopt tegenwoordig geen licentie meer waar je jaren mee vooruit kan, maar je zult per maand in de buidel moeten tasten om met je pc te werken. En anders stop de werking, helemaal door de techreuzen gecontroleerd. Ook het gebruik van deze programma's en dataverkeer zal worden gemonitord en de verschldigde bedragen zullen automatisch worden afgeschreven.

Als hcc-er kijken we vaak naar wat zijn alternatieven, gaan we  met de opensource gemeenschap meedoen of gaan we betalen voor diensten.  Hoe meer leden we hebben des te meer korting kunnen we afdwingen. Doet u al mee?

 

 

 

 

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De mensen van het video team zijn weer druk bezig geweest in hun vrije tijd.

 

.be

 

 

Hier een impressie wat de hcc gaat voor u kan betekenen.

Wordt lid van hcc en doe mee als kernlid.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De update zal automatish worden aangeboden en duurt ca 2 tot 24 uur.

Een Snelle I7 PC met ssd zal  het zelfs binnen de 2 uur klaar zijn.

Maar heb je een centrino prosessor of een langzamer dan kan de update wel 24 uur duren.

Met de mediacreation tool kan je wel het proces versnellen.

Ondervindt u problemen met de upgrade kom dan langs 4 november en neem een usb stick van minimaal 8 GB mee,

onderaan de pagina kunt u zich aanmelden.

 

 

 

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

Draagt U de WIG animated heart image 0455 een warm hart toe?

Natuurlijk zult u zeggen, we zijn immers lid van de WIG of ontvangen tenminste de nieuwsbrief.
Maar bent u een WIGGER in hart en nieren. We hopen dat natuurlijk met heel ons hart.
Eerlijk gezegd zakt het hart ons best wel eens in de schoenen en we willen van ons hart GEEN moordkuil maken en, eerlijk waar, het volgende ligt ons na aan het hart:

H E L P  EN LOG IN OP DEZE SITE

We hebben uw hulp heel hard nodig. We leggen het uit:

Op zaterdag 13 mei jl werd onder ruime belangstelling het nieuwe bestuur van de windows ig (interessegroep) benoemd. Nu, begin december, bestaat het volledige betuur uit (slechts) 4 man, nl:

voorzitter:                      Sanne Brouwer
penningmeester              Herman du Rieu
secretaris a.i.                  vacant
bestuurslid/webmaster Gjalt Zwaagstra
bestuurslid/webmaster Karel Karssen, tijdelijk secretaris a.i..

Naast dit bestuur heeft de windows ig 1 kernlid en 1 medewerker als vraagbaak vrijwilliger.

Wij kunnen het doel van de WIG nooit met 4 man bereiken.

Want “Wat IS HET DOEL VAN DE WINDOWS IG”

Het doel van de windows ig is ondersteuning te bieden aan de regio's en IG's voor zover dit betrekking heeft op het besturingssysteem Windows. Belangrijk hierin is dat deze ondersteuning vooral gebaseerd is op de behoefte van de regio/ig.

Deze ondersteuning bestaat uit

  1. het uitgeven van een nieuwsbrief
  2. het bijhouden van de website
  3. het organiseren van thema dagen
  4. het deelnemen aan beurzen en regio bijeenkomsten.
  5. het beantwoorden van vragen in de vraagbaak of het forum.
  6. het geven van lezingen, presentaties, trainingen of workshops.
  7. het onderhouden van contacten met de regio's en interessegroepen.
  8. alle andere activiteiten die passen binnen de doelstelling van de IG.

Inmiddels zijn er 3 themadagen georganiseerd, zijn er enkele nieuwsbrieven verstuurd en is er aandacht geschonken aan de website.

Echter we kunnen het niet ALLEEN.

Het is voor ons belangrijk te weten wat er in de regio en bij de ig’s speelt, waaraan behoefte is op het gebied van Windows. Daarnaast zouden we graag willen weten welke kennis bij de regio/ig aanwezig is, maar belangrijk ook wie ons in het land zouden kunnen en willen helpen bij het realiseren van onze doelstelling. Tenslotte, nogmaals, we kunnen het niet alleen.

Om alles goed in beeld te krijgen en om te voorkomen dat we met teveel mensen gaan communiceren,   zijn we per regio/ig op zoek naar een contactpersoon/kernlid met wie we over het bovenstaande kunnen overleggen. Hij/zij is dan bereid om te communiceren over wat er speelt, waaraan behoefte is, welke kennis er is en wie hulp wil bieden bij het realiseren van uw en onze doelstelling.

Naast deze contactpersonen zijn we op zoek naar leden die namens de Windows IG als kernlid regiobijeenkomsten, themadagen en andere bijeenkomsten willen bezoeken voor bijvoorbeeld het geven van lezingen, presentaties, trainingen of workshops.

Als laatste zijn wij op zoek naar versterking van het bestuur.

Vindt u het leuk om de regio’s/IG’s met Windows te ondersteunen, contactpersoon te zijn of zitting te nemen binnen het bestuur, laat dat ons dan zo spoedig mogelijk weten door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maar volg wel uw hart. Als u uw hart op de goede plaats heeft, heb dan eens het hart en zeg:

JA IK WIL en klik hier!

Op de oproep in de nieuwsbrief van woensdag 29 november jl zijn geen reacties gekomen.
Wij hopen met heel ons hart dat deze oproep meer resultaat oplevert.

Hartelijk dank.
Namens de Windows IG
Karel Karssen, (tijdelijk) secretaris a.i.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze release, die is gepland voor de tweede helft van 2018, bevat permanente versies van de Office-apps (waaronder Word, Excel, PowerPoint en Outlook) en servers (waaronder Exchange, SharePoint en Skype for Business).

Office 2019 voegt nieuwe gebruikers- en IT-mogelijkheden toe voor klanten die nog niet klaar zijn voor de cloud. Bijvoorbeeld, nieuwe en verbeterde inktfuncties, zoals drukgevoeligheid, kantel-effecten en inktherhaling, laten u toe om natuurlijker te werken. Nieuwe formules en grafieken maken data-analyse voor Excel krachtiger. Visuele animatie-functies, zoals Morph en Zoom, zullen worden toegevoegt aan PowerPoint presentaties. Serververbeteringen zullen updates bevatten voor IT-beheersbaarheid, bruikbaarheid, stem en beveiliging.

Cloud-powered innovatie is een belangrijke thema bij de hcc. Maar we erkennen dat het verhuizen naar "de wolk" een reis met veel overwegingen is. Office 2019 is een waardevolle upgrade voor mensen die van mening zijn dat ze hun apps en servers in de buurt moeten houden. (on premesis)  

 

 

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Gebruikers kunnen systeem niet meer bijwerken en krijgen error 80248015.

Windows 7-eigenaren kunnen niet langer hun systeem updaten na het uitvoeren van de laatste update. Gelukkig is het probleem makkelijk op te lossen en zijn er verschillende workarounds beschikbaar.

Het probleem heeft waarschijnlijk te maken met de houdbaarheid van authorization.xml. Dit bestand is een onderdeel van c:\Windows\SoftwareDistributien\AuthCabs\authcab.cab en de datum gekoppeld aan dit bestand staat op 3 december 2017.

HCC lost dit probleem voor u op.

 

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Het gebrek aan extensies is de grootste handicap voor Microsofts Edge-browser. Nu de mogelijkheid extensies te gebruiken er een jaar is, zijn er nog steeds maar weinig beschikbaar.

Microsoft onderkent het probleem. In een blog geeft het bedrijf een verklaring voor het uitblijven van grote aantallen extensies, signaleert Computerworld. Er is bewust gekozen voor een gedoseerde toelaing en er worden hoge eisen gesteld aan het kwaliteitsniveau dat van de ontwikkelaars wordt geëist. Volgens de blogschrijver Colleen Williams mogen extensions nooit de kernwaarden van de browser in de weg zitten, zoals snelheid, energiezuinigheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Daarnaast moesten ook een aantal aanpassingen en uitbreidingen plaatsvinden aan het extensions platform. Die zijn met de meest recente update van de Edge browser toegevoegd. Het gaat bijvoorbeeld om Native Messaging, die extensions in staat stelt een interactie aan te gaan met Universal Windows Platform (UWP). ook is het mogelijk bookmarks toe te voegen aan de extensies en is het aantal API's met 30 procent toegenomen ten opzichte van de eerste versie.

Andere browsers hebben duizenden extensies
 
Microsoft bood met de Anniversary Update vorig jaar juli gebruikers voor het eerst de mogelijkheid extensies toe te voegen. Microsoft had op dat moment 13 extensies beschikbaar. Het gebrek aan de mogelijkheid extensies toe te voegen, werd door velen aangevoegd als belangrijkste reden waarom Edge niet in staat is geweest de populariteit van Internet Explorer over te nemen. Van de 70 die er nu beschikbaar zijn, komen er 6 van Microsoft zelf. Een jaar nadat Google extensions toevoegde aan Chrome waren er al 8500 beschikbaar. Firefox is minder open over het aantal beschikbare extensies, maar dat bedraagt meer dan 10.000.

Bron AG

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Deze service is speciaal opgezet voor leden van de Windows.

Nog geen lid? Kan gebeuren.

Klik op  lidworden en u vindt daar alle informatie!

We vragen u dringend de beltijden die achter de namen staan te respecteren.

En vermeld svp uw HCC-lidnummer in de onderwerpregel van uw bericht of heb het bij de hand als u belt. 

Naam: Vraagbaak-gebied: E-mail of telefoon:

Bennink, Henry - Alle Windows-versies - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brouwer, Sanne - Alle Wndwos-versies - Email: sf.brouwer@ hccnet.nl

Rieu, du Herman - Alle Windows-versies, Novell Lan/Wan, Thuisnetwerk - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versijp, Edwin - Windows XP en 7, Internet, Thuisnetwerk - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Otten, Gerard - Alle Windows-versies - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 19 - 22 uur: 053-47.607.35

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ontvang de recentste functionaliteiten en veiligheid van zodra ze beschikbaar zijn met ingeschakelde automatische updates.

Reis terug in de tijd

Scherm van Timeline

Met Timeline kun je teruggaan in de tijd om te zoeken naar projecten waaraan je hebt gewerkt, of dit nu 2 uur of 2 maanden geleden is. Werk verder in je bestanden, apps en sites alsof je nooit bent weggeweest.

Spaar schijfruimte uit
OneDrive Files On-Demand
Open je bestanden in de cloud zonder opslagruimte op je apparaat te gebruiken met OneDrive Files On-Demand. Je kunt al je bestanden weergeven in de Verkenner en on-demand openen zodra je ze nodig hebt.

De perfecte app voor video- en filmmakers
Windows 10 Story Remix
Fans van Movie Maker zullen zich kunnen uitleven met Story Remix. Selecteer je foto's en video's, drop muziek, overzettingen en zelfs 3D-effecten. Klik op een knop en voilà: je ziet een geheel nieuwe bewerking van je video.

Bekijk 3D-creaties in jouw wereld
Een marsvoertuig wordt toegevoegd aan een foto met de app 3D Capture op een Surface
Bekijk 3D-objecten in jouw wereld en neem een foto van de omgeving met de camera op je pc.

Eerder toegang tot de nieuwste functies

Draag een steentje bij aan de ontwikkeling van Windows 10 door lid te worden van het Windows Insider-programma en je ervaringen te delen.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Amsterdam - De Autoriteit Persoonsgegevens dreigt Microsoft met een boete, omdat het softwarebedrijf zonder duidelijke waarschuwing vooraf meekijkt met gebruikers van Windows 10. Microsoft „vertelt niet dat het bij de standaardinstellingen voortdurend gegevens verzamelt over het gebruik van apps en surfgedrag”, constateert de privacywaakhond.

Wilt u dat voorkomen kom dan naar onze bijeenkomsten , dan blokkeren wij deze verbinding naar Microsoft voor u.

 

 

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De Windows IG is op zoek naar Windows gebruikers die het leuk vinden om de Windows IG in het land te ondersteunen.
We zoeken naar regio coördinatoren en presentatoren.
Van de presentatoren verwachten we niet dat ze alle in en outs weten van Windows, maar dat ze wel alle ontwikkelingen in de gaten houden.
Ook hardware waar Windows op draait en hoe je die configureert (bios) (bitlocker)  moeten geen geheimen voor de presentator / ondersteuner hebben.
Gezien het feit dat cybercrime aan de orde van de dag is en het vaak de 50 plusser is die het slachtoffer is, moet men ervan op de hoogte zijn tegen welke gevaren men zich moet wapenen.
Doe mee en deel uw kennis.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoewel de uitrol start op 17 oktober kan het nog wel even duren voor de Fall Creators Update daadwerkelijk op je eigen computer staat via het Windows Update mechanisme. Hieronder vast wat je aan veranderingen kunt verwachten.

Bij de vorige functionele aanpassing (Creators Update uit april dit jaar) had na 4 maanden een derde van de Windows 10-pc's de update nog altijd niet aangeboden gekregen. Microsoft faseert de uitrol om problemen te voorkomen. Zo gaat de update het eerst naar nieuwe pc's met een configuratie die Microsoft zelf het meest uitvoerig heeft getest. Daarna komen stapsgewijs de configuraties aan bod waar minder van bekend is hoe zij reageren met de wijzigingen in het besturingssysteem. Op die manier kunnen nog kleine bugfixes worden aangebracht, mocht dat nodig zijn.

Voor wie niet kan wachten heeft Microsoft de update-assistant waarmee de laatste update versneld kan worden geïnstalleerd.

Op de bijeenkomst van 4 november zijn er specialisten aanwezig om u te helpen met deze upgrade.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Microsoft heeft de eerste Windows 10 build in de Redstone 4 branche vrijgegeven aan een deel van de Fast Ring Insiders. Het gaat om de gebruikers die zich hebben aangemeld voor de vroege builds van de volgende grote update van Windows 10.

Het gaat om de versie van Windows die in maart 2018 uit moet komen. Het is daarmee de volgende grote update na de nog te installeren Fall Creators Update. De ontwikkeling van deze nieuwe versie bevindt zich nog in een erg vroeg stadium en de komst van grote nieuwe functies laat nog even op zich wachten. In deze versie, Build 16353, zitten enkel bugfixes, die door Microsoft in een losse blog uiteengezet zijn.

Windows Insider leden die geen deel uitmaken van Skip Ahead krijgen de update van vandaag niet. Zij krijgen voorlopig nog proefversies van Redstone 3, ofwel de Windows 10 Fall Creators Update. Dat zal voortduren tot Microsoft van mening is dat de vierde grote update van Windows 10 klaar is voor bredere uitrol. Op dat moment zal Microsoft alle Windows 10 Fast Ring Insiders overzetten naar de Redstone 4 testversies.

In deze vroege versie van Redstone 4, zijn er onder meer fixes en kleine updates voor het Action Center, DPI monitor-instellingen, Microsoft Edge en Windows Hello. Microsoft heeft een uitgebreid overzicht gepubliceerd met alle updates en fixes, die je onder de volgende link kan vinden.

Het is nog niet bekend welke naam de volgende versie van Windows 10 moet dragen. De kans is groot dat er pas echt nieuwe functies worden onthuld nadat de Fall Creators Update uitgerold wordt. De kans lijkt wel groot dat enkele functies die Microsoft uit de Fall Creaotrs Update gehaald heeft, zoals Timeline, wel naar Redstone 4 komen.