Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het zal niet bijdragen aan verbetering van de toch al wat gespannen rakende relatie tussen Microsoft en Intel: gebruikers van wat oudere Intel-processors kunnen de Creators Update van Windows 10 niet aan. Met 'dank' aan Intel.

Het probleem is bij Microsoft al wat langer bekend. Microsoft maakte er in april al melding van. Een viertal Intel-processors uit de Clover Trail-lijn blijkt niet in staat de dit voorjaar gelanceerde Creators Update te draaien. Het gaat specifiek om Atom-processors met de aanduiding  Atom Z2760, Z2520, Z2560 en Z2580. Die zijn in de jaren 2012 en 2013 door Intel in de markt gezet voor netbooks en low-end pc's.

In de markt werd het pas wat later opgemerkt; Microsoft rolt de Creators Update in zeer traag tempo uit  - zelfs nu heeft nog maar de helft van de in aanmerking komende pc's de update - en het begint daarbij bij nieuwere systemen waarvan de compatibiliteit door de leverancier al is getest. Maar toen het dan bij de eerste systemen met Clover Trail aankwam, was het meteen bal:

Windows 10 is no longer supported on this PC

Uninstall this app now because it isn't compatible with Windows 10.

was de redelijk onbegrijpelijke boodschap die op het beeldscherm verscheen. MIcrosoft had geconstateerd dat ikoontjes en teksten in de jongste Windows 10-variant niet correct werden weergegeven, en had besloten deze systemen uit te sluiten van de update.

Die soep werd niet zo heet gegeten als de boodschap wilde, natuurlijk. Maar bij Microsoft maken ze er kennelijk een sport van om mededelingen zo weinig informatief mogelijk te maken. Het was al heel wat dat er niet stond error fx3000xxd, of zoiets. Windows 10 blijft gewoon werken, als je de update afbreekt. En er is geen app te verwijderen. Maar vernieuwen van Windows 10, dat kan op deze systemen dus niet.

De reden ervoor had Microsoft ook al eerder aangekondigd. Bij de update-toezeggingen voor Windows 10 stond destijds al, dat Windows 10  actueel zal worden gehouden gedurende de levensduur van het apparaat. Die wat cryptische omschrijving werd later geduid met de toevoeging, dat hardware mogelijk geen updates kan ontvangen als deze incompatibel wordt, bijvoorbeeld doordat courante device drivers ontbreken of omdat de producent deze niet meer ondersteund.

Intel ligt dwars

En daar wringt de schoen, want de genoemde processors worden door de producent inderdaad niet meer ondersteund. Intel oordeelt dat deze aan het eind van de interactieve ondersteuning zijn. Dat betekent dat er geen software-ondersteuning komt. Microsoft meldde in april nog dat het 'met zijn partners' werkte aan de ontwikkeling van drivers die de processors weer compatibel maakten met Windows 10. Maar dat heeft dus nog niet tot resultaat geleid, en het lijkt er ook niet op dat Intel van zins is om de noodzakelijke inspanning te leveren.

Dat leek voor de eigenaren van systemen met de nu verweesde processors een lelijke verrassing te worden. Want Windows 10 kent korte ondersteuningscycli van zo'n 18 maanden. De ondersteuning van de introductieversie van Windows 10 is inmiddels gestaakt. Als je niet over kunt naar de Creators Update van Windows 10, stopt de ondersteuning van je besturingssysteem over 9 maanden. Als ze op Windows 7 of 8.1 waren blijven zitten, had Microsoft hun systemen tot 2020 respectievelijk 2023 veilig gehouden.

Microsoft blijft getroffenen wel ondersteunen

Die angel heeft Microsoft inmiddels uit het probleem gehaald. Het heeft toegezegd dat het de Anniversary Update - de laatste versie die draait op genoemde Atom-processors - tot januari 2023 van beveiligingsupdates blijft voorzien. Daarmee schept het een precedent: processors die de komendet ijdv erweesd raken, zal het ook moeten  blijven ondersteunen, ook als die bijvoorbeeld  wel de Creators Update aankonden.

En daarmee koerst Microsoft richting een situatie waar het vanaf wilde: om beheer eenvoudiger te maken, de Windows-basis veiliger te houden en de kosten van het onderhoud van Windows voor Microsoft zelf goedkoper te maken, wilde het af van de veelheid van Windows-versies en update-statussen in de praktijk. Dat aloude partner Intel nu als eerste een spaak in dat wiel gooit, zal MIcrsoft niet lekker zitten.

 

Bron agconnect.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Microsoft heeft officieel aangekondigd welke features verwijderd zullen worden wanneer de Windows 10 Fall Creators Update live gaat. Daarnaast heeft de organisatie ook laten weten welke features in latere updates zullen verdwijnen.

In een lijst op de Microsoft website wordt onderscheid gemaakt in daadwerkelijk verwijderd en “deprecated”. Die laatste benaming wordt gebruikt voor features die nog wel beschikbaar zijn in de Fall Creators Update, maar die niet langer onderhouden worden en verwijderd zullen worden in latere updates.

De lijst met features is samengesteld door Microsoft zodat klanten rekening kunnen houden met deze aanpassingen. De inhoud van de lijst staat niet vast en bevat misschien niet alle features die uiteindelijk niet meer beschikbaar zullen zijn.

Verwijderd

Met de implementatie van de nieuwe update zal de 3D Builder applicatie niet langer standaard geïnstalleerd zijn. De app is echter wel nog beschikbaar in de Windows Store om te downloaden. EMET is verwijderd en gebruikers hiervan wordt aangeraden om over te stappen naar de Exploit Protection feature van Windows Defender Exploit Guard.

Verder zullen de Reader-app en Reading List geïntegreerd worden in Microsoft Edge, de overgebleven delen van de Outlook Express code verwijderd worden en verdwijnt ook security feature Syskey.exe. BitLocker wordt hiervan als vervanger geadviseerd. TCP Offload Engine verdwijnt tot slot ook en is vervangen door Stack TCP Engine.

Deprecated

Op de te verwijderen lijst staan enkele programma’s die je misschien niet zou verwachten. Zo zal er langzaamaan afscheid genomen moeten worden van onder andere Microsoft Paint, Windows PowerShell 2.0 en Sync Your Settings. Daarnaast staan er nog enkele trusted platform module-functies op de lijst.

In de toekomst zal Sync Your Settings een opvolger krijgen, belooft Microsoft. Dit nieuwe cloud opslagsysteem zal gebruikt worden voor zowel Enterprise State Roaming gebruikers als alle andere gebruikers. Paint heeft al een opvolger gekregen in de vorm van Paint 3D.

De volledige lijst met verwijderde features is hier te vinden. De Fall Creators Update zal eind dit jaar beschikbaar gesteld worden.

Bron https://www.techzine.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De Windows IG is op zoek naar Windows gebruikers die het leuk vinden om de Windows IG in het land te ondersteunen.
We zoeken naar regio coördinators en presentators.
Van de Presentators verwachten we dat ze alle ins en outs weten van Windows niet en dat ze de ontwikkelingen in de gaten houden.
Ook hardware waar Windows op draait en hoe je die configureert (bios) (bitlocker)  moet geen geheimen voor de presentator / ondersteuner hebben.
Gezien het feit dat er aan cybercrime orde van de dag is, en vaak de 50 plusser is, die slachtoffer wordt. Moet men op de hoogte zijn tegen welke gevaren men zich moet wapenen.
Doe mee en deel uw kennis.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

bvd

Bent u ingelogd dan kunt u de presentatie zien door rechts in menu te koezen voor 3d printen presentatie door b van dijk video.

apple

Bent u ingelogd dan kunt u de presentatie zien door rechts in menu te koezen voor

rfj

Zie de Presentatie hiernaast. -> Wel inloggen!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tijdens zijn Build-conferentie voor ontwikkelaars kondigde Microsoft vorige week aan dat Windows 10 inmiddels op 500 miljoen pc's wereldwijd draait. Nu heeft de softwaremaker ook de naam van de volgende grote update voor het besturingssysteem onthuld, inclusief een aantal nieuwe features daarvan. De opvolger van de Windows 10 Creators Update, die aan het einde van dit jaar beschikbaar komt, heet simpelweg de Fall Creators Update.

Eén van de belangrijkste projecten waaraan wordt gewerkt voor de Fall Creators Update, is het Fluent Design System. Deze nieuwe designtaal moet diepte-effecten en beweging naar het OS brengen, waar sinds de release van Windows 8 de nadruk juist op plat ontwerp lag. Concrete functionaliteit die daarbij hoort is bijvoorbeeld Timeline, waarmee je terug kun scrollen in de tijd om verder te gaan met taken die je eerder niet af hebt gemaakt.

Timeline kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten, net als het klembord. Daarbij laat Microsoft het idee dat je een Windows-telefoon moet bezitten los en zullen ook iOS en Android worden ondersteund. Gebruikers van OneDrive zullen verheugd zijn dat ook de terugkeer van placeholder-files op de planning staat voor de Fall Creators Update, onder de nieuwe naam Files On-Demand. Bestanden worden met deze feature pas gedownload als je ze gaat gebruiken, waardoor je lokale opslagruimte kunt besparen.

De Windows 10 Fall Creators Update komt vermoedelijk in september of oktober beschikbaar. De eerste features zijn al uit te testen door deelnemers aan het Windows Insider-programma.

Door , bron: Microsoft

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
Windows 10 ontvangt elk jaar twee grote software-updates: de eerste verschijnt telkens in maart en de tweede in september.
 

Dat bevestigt Microsoft donderdag op haar eigen blog. De volgende grote update, Redstone 3 genaamd, staat gepland voor september van dit jaar. Onlangs rolde Microsoft nog de Creators Update uit voor het besturingssysteem.

De grote software-updates voor Windows 10 worden vervolgens achttien maanden ondersteund door Microsoft.

Maart en september

Hoewel Microsoft zichzelf ten doel stelt de updates in maart en september klaar te hebben, is de verwachting dat de updates daadwerkelijk een maand later breed worden uitgerold. Zo werd de Creators Update in maart afgerond en begin april uitgerold naar alle Windows 10-gebruikers.

Ook Office 365 Pro Plus en System Center Configuration Manager zullen twee keer per jaar rond dezelfde tijd een update ontvangen.

Bron: nu.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief


9 mei 2017

Microsoft dicht met een noodpatch een uiterst gevaarlijk lek in zijn eigen beveiligingssysteem Microsoft Malware Protection Engine. Via het lek kunnen kwaadwillende op afstand systemen overnemen.

De Microsoft Malware Protection Engine wordt gebruikt in onder meer Windows Defender, Windows Intune Endpoint Protection, Microsoft Security Essentials, Microsoft System Center Endpoint Protection, Microsoft Forefront Security for SharePoint, Microsoft Endpoint Protection en Microsoft Forefront Endpoint Protection. De software draait default in Windows 8, 8.1, 10, en Windows Server 2012.

De beveiligingssoftware draait op de achtergrond en scant continu bestanden en sites op malware. Het lek maakte het mogelijk dat malware geladen werd zodra de virusscanner de inhoud van een kwaadaardige bijlage van e-mail zou scannen. Een gebruiker hoefde die bijlage niet te openen. De scanner zorgde al voor besmetting.

Het lek is ontdekt door leden van Google Project Zero. Microsoft heeft volgens hen bijzonder snel een patch hiervoor ontwikkeld. Meer informatie over de patch is hier te vinden.

De update met noodpatch wordt automatisch geïnstalleerd door de Malware Protection Engine. Wel adviseert Microsoft gebruikers te controleren of ze de nieuwste versie van de Malware Protection Engine hebben. Dat moet minimaal versie 1.1.10701.0 zijn.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Microsoft heeft details vrijgegeven over de Creators Update van Windows 10. Gebruikers krijgen meer toezicht op hun privacy in deze update, waarbij ze zelf kunnen bepalen welke informatie er wel en niet gedeeld wordt.

In een blogpost omschrijft Microsoft drie updates die er komen om gebruikers meer controle te geven over wat er met hun gegevens gebeurt. Allereerst verbetert Microsoft de informatie over privacy van gebruikers binnen Windows 10 zelf. Elke privacy-instelling krijgt allereerst een korte toelichting en een knop waarmee gebruikers aanvullende kunnen krijgen.

Ook breidt Microsoft de privacyverklaring uit. Gebruikers krijgen daarmee meer informatie over de privacy-uitbreidingen binnen de Creators Update, maar ook over de informatie die verzameld wordt en hoe die gebruikt wordt. De informatie wordt “beschikbaar in een gelaagd model. Daardoor [kan de gebruiker] gefaseerd kennisnemen van de informatie.”

Op de derde plaats publiceert Microsoft meer informatie over de verzamelde data. Dat houdt in dat Microsoft in eerste instantie alleen data op basisniveau verzamelt. Dat zijn gegevens die nodig zijn om Windows 10 veilig te houden en te kunnen updaten. Van klanten die een hoger niveau van dataverzameling kiezen, verzamelt Microsoft meer diagnostische data.

De Creators Update wordt op 11 april uitgerold. Niet iedereen krijgt daar meteen beschikking over; Microsoft heeft gekozen voor een stapsgewijze uitrol. Eerst krijgen desktops de update en daarna laptops en mobiele apparaten. De update krijgt een reeks nieuwe features, waarvan de privacycontroles slechts een klein deel uitmaken. Zo zijn er een blauwlichtfilter, krijgt digitale assistent Cortana meer mogelijkheden, is er een picture-in-picture modus en kunnen gebruikers meer doen met 3D-animaties.

Bron:Techzine.nl