Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

bvd

Bent u ingelogd dan kunt u de presentatie zien door rechts in menu te koezen voor 3d printen presentatie door b van dijk video.

apple

Bent u ingelogd dan kunt u de presentatie zien door rechts in menu te koezen voor

rfj

Zie de Presentatie hiernaast. -> Wel inloggen!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tijdens zijn Build-conferentie voor ontwikkelaars kondigde Microsoft vorige week aan dat Windows 10 inmiddels op 500 miljoen pc's wereldwijd draait. Nu heeft de softwaremaker ook de naam van de volgende grote update voor het besturingssysteem onthuld, inclusief een aantal nieuwe features daarvan. De opvolger van de Windows 10 Creators Update, die aan het einde van dit jaar beschikbaar komt, heet simpelweg de Fall Creators Update.

Eén van de belangrijkste projecten waaraan wordt gewerkt voor de Fall Creators Update, is het Fluent Design System. Deze nieuwe designtaal moet diepte-effecten en beweging naar het OS brengen, waar sinds de release van Windows 8 de nadruk juist op plat ontwerp lag. Concrete functionaliteit die daarbij hoort is bijvoorbeeld Timeline, waarmee je terug kun scrollen in de tijd om verder te gaan met taken die je eerder niet af hebt gemaakt.

Timeline kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten, net als het klembord. Daarbij laat Microsoft het idee dat je een Windows-telefoon moet bezitten los en zullen ook iOS en Android worden ondersteund. Gebruikers van OneDrive zullen verheugd zijn dat ook de terugkeer van placeholder-files op de planning staat voor de Fall Creators Update, onder de nieuwe naam Files On-Demand. Bestanden worden met deze feature pas gedownload als je ze gaat gebruiken, waardoor je lokale opslagruimte kunt besparen.

De Windows 10 Fall Creators Update komt vermoedelijk in september of oktober beschikbaar. De eerste features zijn al uit te testen door deelnemers aan het Windows Insider-programma.

Door , bron: Microsoft

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief


9 mei 2017

Microsoft dicht met een noodpatch een uiterst gevaarlijk lek in zijn eigen beveiligingssysteem Microsoft Malware Protection Engine. Via het lek kunnen kwaadwillende op afstand systemen overnemen.

De Microsoft Malware Protection Engine wordt gebruikt in onder meer Windows Defender, Windows Intune Endpoint Protection, Microsoft Security Essentials, Microsoft System Center Endpoint Protection, Microsoft Forefront Security for SharePoint, Microsoft Endpoint Protection en Microsoft Forefront Endpoint Protection. De software draait default in Windows 8, 8.1, 10, en Windows Server 2012.

De beveiligingssoftware draait op de achtergrond en scant continu bestanden en sites op malware. Het lek maakte het mogelijk dat malware geladen werd zodra de virusscanner de inhoud van een kwaadaardige bijlage van e-mail zou scannen. Een gebruiker hoefde die bijlage niet te openen. De scanner zorgde al voor besmetting.

Het lek is ontdekt door leden van Google Project Zero. Microsoft heeft volgens hen bijzonder snel een patch hiervoor ontwikkeld. Meer informatie over de patch is hier te vinden.

De update met noodpatch wordt automatisch geïnstalleerd door de Malware Protection Engine. Wel adviseert Microsoft gebruikers te controleren of ze de nieuwste versie van de Malware Protection Engine hebben. Dat moet minimaal versie 1.1.10701.0 zijn.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
Windows 10 ontvangt elk jaar twee grote software-updates: de eerste verschijnt telkens in maart en de tweede in september.
 

Dat bevestigt Microsoft donderdag op haar eigen blog. De volgende grote update, Redstone 3 genaamd, staat gepland voor september van dit jaar. Onlangs rolde Microsoft nog de Creators Update uit voor het besturingssysteem.

De grote software-updates voor Windows 10 worden vervolgens achttien maanden ondersteund door Microsoft.

Maart en september

Hoewel Microsoft zichzelf ten doel stelt de updates in maart en september klaar te hebben, is de verwachting dat de updates daadwerkelijk een maand later breed worden uitgerold. Zo werd de Creators Update in maart afgerond en begin april uitgerold naar alle Windows 10-gebruikers.

Ook Office 365 Pro Plus en System Center Configuration Manager zullen twee keer per jaar rond dezelfde tijd een update ontvangen.

Bron: nu.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Microsoft heeft details vrijgegeven over de Creators Update van Windows 10. Gebruikers krijgen meer toezicht op hun privacy in deze update, waarbij ze zelf kunnen bepalen welke informatie er wel en niet gedeeld wordt.

In een blogpost omschrijft Microsoft drie updates die er komen om gebruikers meer controle te geven over wat er met hun gegevens gebeurt. Allereerst verbetert Microsoft de informatie over privacy van gebruikers binnen Windows 10 zelf. Elke privacy-instelling krijgt allereerst een korte toelichting en een knop waarmee gebruikers aanvullende kunnen krijgen.

Ook breidt Microsoft de privacyverklaring uit. Gebruikers krijgen daarmee meer informatie over de privacy-uitbreidingen binnen de Creators Update, maar ook over de informatie die verzameld wordt en hoe die gebruikt wordt. De informatie wordt “beschikbaar in een gelaagd model. Daardoor [kan de gebruiker] gefaseerd kennisnemen van de informatie.”

Op de derde plaats publiceert Microsoft meer informatie over de verzamelde data. Dat houdt in dat Microsoft in eerste instantie alleen data op basisniveau verzamelt. Dat zijn gegevens die nodig zijn om Windows 10 veilig te houden en te kunnen updaten. Van klanten die een hoger niveau van dataverzameling kiezen, verzamelt Microsoft meer diagnostische data.

De Creators Update wordt op 11 april uitgerold. Niet iedereen krijgt daar meteen beschikking over; Microsoft heeft gekozen voor een stapsgewijze uitrol. Eerst krijgen desktops de update en daarna laptops en mobiele apparaten. De update krijgt een reeks nieuwe features, waarvan de privacycontroles slechts een klein deel uitmaken. Zo zijn er een blauwlichtfilter, krijgt digitale assistent Cortana meer mogelijkheden, is er een picture-in-picture modus en kunnen gebruikers meer doen met 3D-animaties.

Bron:Techzine.nl

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Tot nu toe houdt Microsoft zo strak aan vast aan het direct installeren van updates, dat het sommige gebruikers irriteert. Maar niet lang meer.

In een bijdrage aan Microsofts Windows-blog meldt programmamanager Jon Cable dat Windows 10-gebruikers updates vanaf de volgende versie - de Creators-update - zullen kunnen uitstellen. Niet lang, maar voldoende om te voorkomen dat de update net plaatsvindt op een moment dat je slecht uitkomt.

Dat kan op verschillende manieren. Eén nieuwe optie is de sluimerknop. Daarmee kun je een update voor maximaal 3 dagen ophouden, als die zich aankondigt. Een tweede mogelijkheid is het inplannen van de update op een moment dat beter schikt. Als dat achteraf geen handige keuze blijkt,kun je alsnog een nieuw tijdstip kiezen. En de Windows 10-gebruiker kan ook een ruimer tijdsinterval instellen waarin updates sowieso niet gewenst zijn - de zogeheten Active Hours. Van 12 tot 18 uur. En met een nieuw icoontje op de instellingenpagina kun je makkelijk controleren of je up-to-date bent.

Bron: agconnect.nl

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Wat houdt het einde van de ondersteuning voor Windows Vista in?

Na 11 April 2017 ontvangen klanten met Windows Vista geen nieuwe beveiligingsupdates, niet-beveiligingspatches, gratis of betaalde opties voor persoonlijke ondersteuning of updates van online technische inhoud van Microsoft meer. De afgelopen 10 jaar heeft Microsoft ondersteuning voor Windows Vista geboden. Maar in samenwerking met onze hardware- en softwarepartners willen we ons nu op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten, zodat we nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden.

Wat gebeurt er als ik Windows Vista blijf gebruiken?

Als u Windows Vista blijft gebruiken nu de ondersteuning ervan is beëindigd, blijft uw pc gewoon werken, maar is deze mogelijk kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's. Internet Explorer 9 wordt ook niet langer ondersteund. Als uw pc met Windows Vista is verbonden met internet en u Internet Explorer 9 gebruikt, loopt uw pc hierdoor mogelijk extra gevaar. U zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows Vista krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op de nieuwste Windows-versies richten.

Microsoft stelt ook Microsoft Security Essentials als download voor Windows Vista niet meer beschikbaar. Als Microsoft Security Essentials al op uw pc was geïnstalleerd, blijft u gedurende korte tijd updates voor het identificeren van malware op uw pc ontvangen. Maar onthoud dat Microsoft Security Essentials (of ieder ander antivirusprogramma) een beperkt effect heeft op pc’s waarop de laatste beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat pc’s met Windows Vista niet veilig zijn en risico lopen om geïnfecteerd te raken met virussen en malware.

Bron: Microsoft Support

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Microsoft komt in 2017 nog met een grote update voor Windows 10. De zogeheten Redstone 3-update staat gepland als preview-versie voor de zomer, en volgt na de Creators Update, die in april gaat verschijnen.

lees meer op Computeridee.nl