Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tijdens zijn Build-conferentie voor ontwikkelaars kondigde Microsoft vorige week aan dat Windows 10 inmiddels op 500 miljoen pc's wereldwijd draait. Nu heeft de softwaremaker ook de naam van de volgende grote update voor het besturingssysteem onthuld, inclusief een aantal nieuwe features daarvan. De opvolger van de Windows 10 Creators Update, die aan het einde van dit jaar beschikbaar komt, heet simpelweg de Fall Creators Update.

Eén van de belangrijkste projecten waaraan wordt gewerkt voor de Fall Creators Update, is het Fluent Design System. Deze nieuwe designtaal moet diepte-effecten en beweging naar het OS brengen, waar sinds de release van Windows 8 de nadruk juist op plat ontwerp lag. Concrete functionaliteit die daarbij hoort is bijvoorbeeld Timeline, waarmee je terug kun scrollen in de tijd om verder te gaan met taken die je eerder niet af hebt gemaakt.

Timeline kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten, net als het klembord. Daarbij laat Microsoft het idee dat je een Windows-telefoon moet bezitten los en zullen ook iOS en Android worden ondersteund. Gebruikers van OneDrive zullen verheugd zijn dat ook de terugkeer van placeholder-files op de planning staat voor de Fall Creators Update, onder de nieuwe naam Files On-Demand. Bestanden worden met deze feature pas gedownload als je ze gaat gebruiken, waardoor je lokale opslagruimte kunt besparen.

De Windows 10 Fall Creators Update komt vermoedelijk in september of oktober beschikbaar. De eerste features zijn al uit te testen door deelnemers aan het Windows Insider-programma.

Door , bron: Microsoft