Maak je laptop, tablet en smartphone boefproof

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, daarom plaatje installerende Windows 11

Er zijn een aantal simpele stappen die je kunt nemen om te zorgen dat niemand toegang heeft tot jouw informatie en dat je kunt zorgen dat je altijd weet waar je telefoon zich bevindt. Hieronder lees je hoe je dat doet:

1. Maak op je Windows-apparaten altijd gebruik van een Microsoft-account. Hierdoor is je laptop (e.d.) altijd voorzien van een wachtwoord. Kijk hiervoor op http://account.microsoft.com

2. Zorg dat de instellingen van je laptop, tablet of smartphone zo staan ingesteld dat je regelmatig de locatie van het apparaat op slaat. Zo kun je hem later makkelijker terugvinden EN wordt het voor criminelen een stuk minder aantrekkelijk om jouw apparaat te stelen. Hoe je dat doet lees je op www.boefproof.nl.

3. Ben je bijvoorbeeld je smartphone kwijt (dat hoeft niet altijd door diefstal te zijn :)), ga naar http://account.microsoft.com/devices. Inloggen met je Microsoft-account en:

4. Je laptop of smartphone kwijt raken is heel vervelend, maar wat nog veel erger is… je bent ook al je foto’s, documenten etc kwijt… Om dit te voorkomen is het advies om deze gegevens altijd op te slaan in de cloud. Dit kan eenvoudig met het volledig geïntegreerde OneDrive in Windows, maar hiervoor zijn ook andere oplossingen.

Bron: Microsoft.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!windows

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden