Microsoft Edge

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, daarom plaatje installerende Windows 11

 

6 redenen om Microsoft Edge als standaardbrowser te gebruiken

Windows 10 is eindelijk daar. In het nieuwe besturingsprogramma zit ook een nieuwe standaardbrowser: Microsoft Edge. En er zijn tal van redenen waarom je Microsoft Edge zeker als standaardbrowser moet gebruiken.

Snelheidsduivel

De meeste gebruikers van Microsoft Edge zullen meteen de vergelijking maken met Internet Explorer (IE). En er is goed nieuws voor wie zich vroeger stoorde aan de snelheid van IE, want Microsoft Edge is een pak sneller. De nieuwe browser scoorde 1248 in de Futuremark Peacekeeper browser performance test, terwijl Chrome bijvoorbeeld een score had van slechts 447.

Betere leeservaring

Microsoft Edge biedt een betere leeservaring. De omlijsting van de browser staat minder vol waardoor je niet afgeleid raakt door tal van menucommando’s en widgets. De webbrowser heeft ook een “leesweergave”-optie. Als je hiervoor kiest verberg je alle menu’s, advertenties en andere minder noodzakelijke elementen die origineel rond de tekst stonden. Zo breng je de informatie die jij belangrijk en nuttig vindt, beter naar voor.

Handige leeslijst

In Microsoft Edge kun je artikelen of andere inhoud opslaan die je later wilt lezen. Als je op een pagina bent die je wilt bewaren in je leeslijst klik je eerst op “Toevoegen aan favorieten of leeslijst”, daarna kies je “Favorieten” of “Leeslijst” en vervolgens klik je op “Toevoegen”. Als je het artikel later terugzoekt om te lezen, klik je eerst op “Hub” en vervolgens kies je voor “Leeslijst”. De Leeslijst kan je ook offline raadplegen. Handig toch?!

Veiligheid voor alles

Misschien niet de meest sexy reden om voor Microsoft Edge als standaardbrowser te kiezen, maar daarom niet minder belangrijk: de veiligheid. De browser heeft zijn eigen omgeving waarin de rendering engine werd geplaatst. Die zit dus niet geïntegreerd in het besturingssysteem van je toestel, maar in een aparte omgeving. Als er qua veiligheid toch iets fout zou lopen, dan wordt enkel de browser en niet de rest van je systeem aangetast.

Ontwikkeld voor “dummies”

Dit is zeker niet bedoeld als belediging. Alles wat als “te ingewikkeld” werd aanzien in browsers, werd in de taakbalk van Microsoft Edge gewoon achterwege gelaten. Dit resulteert in een strakkere en verzorgde “look & feel”. Als je toch enkele van deze opties terug wilt zien, kun je ze gaan opzoeken in het optiesmenu, rechtsboven op het scherm.

Noteren en delen

Microsoft Edge zorgt ervoor dat notities maken en delen kinderspel wordt. Je kunt als gebruiker notities maken, rechtstreeks op een webpagina en die later ook terughalen als je de pagina nog een keer bezoekt. Personen met een touchscreentoestel kunnen via het scherm zelfs tekenen op een webpagina. Elke notitie kan bovendien gedeeld worden met om het even wie en op de manier die jij verkiest (mail, Twitter, OneNote, …).

Help Microsoft Edge

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!windows

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden