Uw gezin instellen in Windows 10.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, daarom plaatje installerende Windows 11

Met Gezin kunt u sneller dan ooit gezinsleden toevoegen aan elke Windows 10-pc waarop u zich aanmeldt met uw Microsoft-account.

Met Gezin kunnen volwassenen hun kinderen veiliger online laten zijn. Volwassenen in het gezin kunnen rapporten bekijken van de online-activiteiten van de kinderen, beperken wanneer en hoe lang ze hun Windows 10-apparaten gebruiken, slimme limieten instellen voor gebruik door kinderen en ervoor zorgen dat ze geen ongepaste websites, apps of games te zien krijgen. Als u Ouderlijk toezicht hebt gebruikt op een oudere versie van Windows, moet u uw gezinsleden opnieuw toevoegen, zodat de instellingen van kinderen weer worden toegepast op Windows 10-apparaten.

Volwassenen in het gezin kunnen de gezinsinstellingen online beheren op account.microsoft.com/family. De wijzigingen worden toegepast op elk Windows 10-apparaat waarbij kinderen zich aanmelden.

Als u een pc wilt instellen voor personen die al deel uitmaken van uw Microsoft-gezin, selecteert u de Startknop Windows 2

 en vervolgens Instellingen > Accounts  > Familie en andere gebruikers. Selecteer de accounts die u aan deze pc wilt toevoegen. De eerste keer dat ze zich aanmelden, moeten ze het wachtwoord voor hun Microsoft-account invoeren.

Iemand toevoegen aan uw gezin

  1. Selecteer op uw Windows 10-pc de Startknop Windows 2

en vervolgens Instellingen  > Accounts  > Familie en andere gebruikers. (U moet zijn aangemeld bij Windows met een Microsoft-account.)

  1. Selecteer Een familielid toevoegen.
  2. Selecteer Een kind toevoegen of Een volwassene toevoegen.
  3. Typ het e-mailadres van de persoon die u wilt uitnodigen om lid te worden. Als die persoon geen e-mailadres heeft, selecteert u De persoon die ik wil uitnodigen heeft geen e-mailadres en volgt u de aanwijzingen voor het instellen van een nieuw account.
  4. Nadat de persoon de uitnodiging in de e-mail heeft geaccepteerd, vraagt u diegene zich aan te melden bij Windows 10 met hetzelfde e-mailadres als waarnaar u de uitnodiging hebt verstuurd.

Windows.png

Gezinsinstellingen beheren

Nadat u een kind aan uw gezin hebt toegevoegd in Windows, kunt u hun activiteiten als volgt beheren.

  1. Ga naar account.microsoft.com/family en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Selecteer het kind van wie u de instellingen wilt beheren vanuit de lijst met kinderen in uw gezin. Als uw kinderen ook gebruikmaken van Family Safety op oudere versies van Windows of Mijn gezin op oudere Windows-telefoons, ziet u deze hier weergegeven per apparaat.
  3. Kies wat u wilt inschakelen of wijzigen voor het account van uw kind:
  • Recente activiteiten stelt u in staat om te zien welke websites ze hebben bezocht, welke apps ze hebben gebruikt en welke games ze hebben gespeeld, en hoeveel tijd ze op hun apparaten hebben doorgebracht.
  • Bij Browsen op web kunt u kiezen welke websites uw kind wel en niet kan zien.
  • Bij Apps en games kunt u beperken welke apps en games uw kind uit de Windows Store kan downloaden. Daarnaast kunt u voor elke eerder geblokkeerde app of game de blokkering opheffen.
  • Bij Schermtijd kunt u de maximale hoeveelheid tijd instellen die ze op hun apparaten mogen besteden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!windows

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden